Wat gebeurt er met zonnepanelen als de stroom uitvalt?

Helaas gebeurt het regelmatig: een grote stroomstoring in de wijk of het dorp. Dat is natuurlijk vervelend, want dan kun je geen gebruik meer maken van elektrische apparaten. Maar wat gebeurt er met je zonnepanelen als de stroom uitvalt? Moet je bang zijn dat ze kapot kunnen gaan? En hoe zit het met brandgevaar wanneer je panelen geen stroom kwijt kunnen? Met de installatie door 365zon heb je de garantie dat je je over al deze zaken géén zorgen hoeft te maken! Hieronder lees je hoe dat zit.

Veiligheid zonnepanelen tijdens stroomuitval

Een veelgestelde vraag met betrekking op de veiligheid van zonnepanelen is: hoe het zit met de veiligheid van zonnepanelen tijden stroomuitval door een stroomstoring? Vaak wordt er dan gedacht dat er kortsluiting kan ontstaan met alle gevolgen van dien. Gelukkig is het zo dat we bij de installatie zorgen de panelen geen stroom meer doorvoeren. De omvormer (die ervoor zorgt dat de stroom geschikt is voor het stroomnet), wordt namelijk automatisch uitgeschakeld. Daardoor kan er geen kortsluiting ontstaan en is de veiligheid van de zonnepanelen gegarandeerd tijdens stroomuitval.

Zonne-energie opslaan

Wanneer er een stroomstoring is, is het logisch dat de zonnepanelen geen energie kunnen terugleveren. Heb je daarom wel eens gedacht aan het plaatsen van een thuisaccu of thuisbatterij? Dit is namelijk een manier om zonne-energie op te slaan, en waardoor je in het geval van een storing in feite een kleine energiecentrale in huis hebt. Hoewel deze accu's op dit moment nog vrij prijzig zijn, is de verwachting dat de prijzen behoorlijk gaan dalen, zeker met het oog op de toenemende populariteit van zonne-energie. Zonne-energie opslaan is dus een mooie manier om onverbruikte energie niet verloren te laten gaan. Met onze gratis dakscan heb je in ieder geval snel een duidelijk overzicht van hoe je je energiekosten omlaag brengt door het plaatsen van zonnepanelen!

Heb je nu toch nog vragen over de veiligheid van zonnepanelen bij een stroomstoring, of wil je meer weten over een slimme manier van het opslaan van zonne-energie? Neem in dat geval dan gerust contact met ons op, we helpen je graag verder. Ook kun je bij ons lezen wat klanten vertellen over hoe we samen op zoek gaan naar de beste oplossing voor het besparen op je energierekening!

 

 

Ontdek je rendement

Benieuwd of zonnepanelen iets voor jou zijn? Doe de geheel vrijblijvende dakscan en kom er binnen 1 minuut achter!