BTW terugvragen bij een thuisbatterij

Het is mogelijk om de BTW van een thuisbatterij terug te vragen. Door het terugvragen van de BTW kan er een mooie besparing worden gemaakt en is de thuisbatterij nog sneller terugverdient. Wie wil dat nou niet? Maar hoe zit het en hoe werkt het? 365zon legt het uit.

BTW terugvragen voor een thuisbatterij, hoe werkt het?

Het is mogelijk om de BTW die op een thuisbatterij zit terug te vragen. Alleen dit is niet zo eenvoudig, er is namelijk nog geen subsidie of vrijstelling van BTW op batterijen. Toch zijn er mogelijkheden om de BTW terug te krijgen waardoor de terugverdientijd van een thuisbatterij flink daalt en het rendement daarmee hoger wordt.

Een thuisbatterij zorgt ervoor dat je stroom kan opslaan zodat deze stroom later verbruikt kan worden. Dat wil niet perse zeggen dat je de stroom zelf moet verbruiken. Huiseigenaren kunnen er ook voor kiezen om de batterij te ontladen en de stroom als het ware te verkopen aan de netbeheerder, hier krijgt de eigenaar een vergoeding voor. Dit wordt gezien als "handelen" met stroom. Doordat er geld wordt verdient met het handelen met stroom wordt dit gezien als een onderneming en dient er over deze winsten belasting betaald te worden, de huiseigenaar komt dan ook in aanmerking voor de kleine ondernemingsregeling (KOR) en zal jaarlijks zijn belastingaangifte moeten doen. Dit zorgt er ook voor dat de BTW op de aanschafprijs teruggevraagd kan worden door de huiseigenaar.

Een andere belangrijke voorwaarde is dat de huiseigenaar een Dynamisch Energiecontract heeft, dit komt omdat er anders niet in stroom gehandeld kan worden. Een dynamisch energiecontract kenmerkt zichzelf door de dynamische uurprijzen. Wil je meer lezen over hoe een dynamisch energiecontract in elkaar zit? Hier lees je meer over op 365energie.nl

 

Is een thuisbatterij iets voor mij?

Naar aanleiding van dit artikel benieuwd geraakt naar of een thuisbatterij. Onze adviseurs helpen je graag, dit kan op locatie of telefonisch. We bespreken vrijblijvend de mogelijkheden en komen met een op maat gemaakte batterijoplossing. Benieuwd? Doe dan een aanvraag!

Een aanvraag doen!

Is deze BTW regeling op thuisbatterijen nieuw?

De BTW regeling op thuisbatterijen zoals hierboven besproken is niet nieuw. Het is een regeling die eerder ook van toepassing was op zonnepanelen, hier is vervolgens de BTW vrijstelling op zonnepanelen voor in de plaats gekomen.

365zon helpt je graag bij de verwerking van de BTW terugvraag op een thuisbatterij!

Bij 365zon zijn we ervaren in het bieden van ondersteuning voor de BTW terugvraag. Samen met onze partners hebben we dezelfde regeling voor zonnepanelen verwerkt. We bieden ook hulp voor de BTW terugvraag op een thuisbatterijoplossing en bespreken graag de mogelijkheden.

Ik wil een aanvraag doen!

Bekijk onze producten: