Zonnepanelen van 365zon

Het benutten van de voordelen van zonne-energie kan op een efficiënte en duurzame manier worden bereikt door het installeren van zonnepanelen. Dankzij uitgebreide expertise en specialisatie in het verduurzamen van zowel woningen als commerciële gebouwen, kunnen onze installateurs zorgen voor een nauwkeurige en efficiënte plaatsing van zonnepanelen. De aanpak is gericht op het maximaliseren van de voordelen van zonne-energie voor elke klant. Dit betekent dat de zonnepanelen niet alleen worden geïnstalleerd, maar er wordt ook een grondige analyse wordt uitgevoerd van de specifieke behoeften en omstandigheden. Maatwerkoplossingen zorgen ervoor dat het maximale rendement uit de investering wordt gehaald, wat bijdraagt aan een duurzame toekomst. Het is mogelijk om het beste uit de zon te halen en een significante bijdrage te leveren aan duurzaamheid.

Doe de dakscan

Energiekosten omlaag, wooncomfort omhoog

Met zonnepanelen bespaar je al gauw honderden euro's per jaar op je energiekosten, verhoog je de waarde van je huis en verlaag je de CO₂-uitstoot van jouw huishouden. Ook dragen zonnepanelen bij aan een beter energielabel voor jouw huis. Met zonnepanelen investeer je dus niet alleen in een duurzame toekomst, maar ook in je eigen financiële welzijn en de waarde van je huis. Het is een win-winsituatie voor zowel jou als voor het milieu.

Hoeveel kosten zonnepanelen?

De kosten van zonnepanelen kunnen variëren afhankelijk van verschillende factoren, waaronder de grootte van het zonnepaneelsysteem, de kwaliteit van de panelen, de installatiekosten en eventuele extra componenten zoals omvormers en montagesystemen. Regionale prijsverschillen en subsidies of belastingvoordelen zijn van invloed zijn op de uiteindelijke kosten. Over het algemeen kunnen de kosten voor een complete zonnepanelen installatie variëren tussen de €4.100 en €14.500 of meer (incl. plaatsing en omvormer). Voor een exacte berekening kun je gemakkelijk een dakscan laten doen. Deze geeft meteen weer hoeveel zonnepanelen zullen kosten op jouw dak.

Doe de dakscan

De terugverdientijd van zonnepanelen

De terugverdientijd van zonnepanelen varieert afhankelijk van verschillende factoren. Waaronder de initiële kosten van het zonnepaneelsysteem, de hoeveelheid zonne-energie die het genereert, de energieprijzen in jouw regio, eventuele subsidies of belastingvoordelen en hoeveel energie je zelf verbruikt en teruglevert aan het elektriciteitsnet. In Nederland en veel andere landen wordt de gemiddelde terugverdientijd van zonnepanelen geschat op ongeveer 7 a 12 jaar. Dit betekent dat je na deze periode de initiële investering hebt terugverdiend via besparingen op je energierekening. Na de terugverdientijd blijven zonnepanelen nog vele jaren elektriciteit genereren, totaal gaan zonnepanelen gemiddeld 25 jaar mee.

Energie terugleveren aan je energieleverancier

Het terugleveren van overtollige energie aan je energieleverancier is een cruciaal onderdeel van het maximaliseren van de voordelen van jouw zonnepaneleninstallatie. Na de aanschaf van zonnepanelen kunnen ze gedurende de dag meer energie produceren dan je op dat moment verbruikt. Door deze extra energie terug te leveren aan je energieleverancier, kun je mogelijk geld verdienen en de kosten van jouw zonnepanelen over de tijd terugverdienen. Met een thuisbatterij als onderdeel van jouw zonne-energiesysteem sla je overtollige energie op om te gebruiken op momenten dat de zon niet schijnt. Hierdoor optimaliseer je je eigen energiegebruik en verminder je afhankelijkheid van het elektriciteitsnet. Dit resulteert in verdere besparingen op je energiekosten. Zonnepanelen met een thuisbatterij bieden daarom niet alleen een duurzame energieoplossing, maar kunnen ook een slimme financiële investering zijn voor de lange termijn.

Heeft investeren in zonnepanelen zin?

Investeren in zonnepanelen blijft een zinvolle en lucratieve keuze, zelfs zonder landelijke subsidies voor particulieren. Hoewel er geen landelijke subsidie beschikbaar is voor het kopen van zonnepanelen, zijn er nog steeds enkele lokale subsidies beschikbaar. Bovendien stimuleert de overheid het gebruik van zonnepanelen door middel van andere financiële voordelen, zoals: Verlaagd btw-tarief: sinds 2023 is het btw-tarief voor zonnepanelen verlaagd naar 0%, waardoor huiseigenaren aanzienlijke besparingen op de aanschafkosten kunnen realiseren. Lokale leningen: veel gemeenten bieden goedkope (groene) leningen aan voor duurzaamheidsprojecten, waaronder de installatie van zonnepanelen. Met aantrekkelijke rentetarieven en flexibele aflossingsvoorwaarden bieden deze leningen een betaalbare financieringsoptie. Grotere installaties: het wordt aantrekkelijker om een grote installatie zonnepanelen aan te schaffen. En je dak volledig vol te zetten. Mocht je hiervoor kiezen, dan kom je sneller in aanmerking voor een subsidie.

Dit zijn de voordelen van zonnepanelen

Het nemen van zonnepanelen biedt een tal aan voordelen, zowel financieel als milieuvriendelijk. Hier zijn enkele van de belangrijkste voordelen die onze zonnepanelen zullen leveren: Besparing op energiekosten: zonnepanelen stellen je in staat om je eigen elektriciteit op te wekken, waardoor je minder afhankelijk bent van traditionele energieleveranciers. Dit resulteert in aanzienlijke besparingen op je energierekening. Terugverdientijd: hoewel de initiële investering in zonnepanelen kosten met zich meebrengt, is de terugverdientijd over het algemeen relatief kort. Na ongeveer 7 a 12 jaar beginnen de panelen (meestal) geld op te leveren, en gedurende hun levensduur kunnen ze aanzienlijke besparingen opleveren. Milieuvriendelijk: zonnepanelen zijn een schone en hernieuwbare bron van energie. Het gebruik ervan vermindert de uitstoot van schadelijke broeikasgassen en draagt bij aan de vermindering van de koolstofvoetafdruk. Stimuleren van waarde van je huis: zonnepanelen kunnen de waarde van je huis verhogen. Potentiële kopers worden vaak aangetrokken tot woningen met zonne-energiesystemen vanwege de lagere energiekosten en de duurzame uitstraling. Onafhankelijk van energieprijzen: zonnepanelen verminderen je afhankelijkheid van schommelende energieprijzen, waardoor je meer controle hebt over je energiekosten.

onze zonnepanelen

Bekijk ook onze andere oplossingen:

Samen investeren in zonnepanelen

Het investeren in zonnepanelen kan niet alleen individueel, maar ook gezamenlijk met de buren plaatsvinden. Vooral bij twee-onder-een-kapwoningen biedt deze optie aanzienlijke voordelen. Door samen te investeren profiteer je van een groter oppervlak voor de zonnepanelen, wat resulteert in een efficiëntere opwekking van energie. Ook komen jullie op deze manier sneller in aanmerking voor een subsidie. Daarnaast biedt een gezamenlijk systeem de mogelijkheid om bij pieken en dalen in de energieopwekking en -verbruik terug te vallen op de (grotere) capaciteit van de buren, wat de stabiliteit van het systeem ten goede komt. Met deze gezamenlijke investering kunnen huiseigenaren niet alleen kosten besparen, maar ook bijdragen aan een duurzamere toekomst voor de gemeenschap. Daarnaast verhogen jullie de waarde van jullie huizen!

Contact

Waarom is het belangrijk om je zonnepanelen te laten installeren door een installateur?

Het installeren van zonnepanelen door een ervaren installateur is van belang om verschillende redenen. Ten eerste zorgt een ervaren installateur ervoor dat de zonnepanelen correct en efficiënt worden geïnstalleerd, wat de prestaties en levensduur van het systeem ten goede komt. Bovendien geven wij waardevol advies over het beste type zonnepanelen voor jouw specifieke situatie, rekening houdend met factoren zoals je energieverbruik, dakoriëntatie en beschikbare ruimte. Dit kan helpen om de kosten van de zonnepanelen te optimaliseren en mogelijke subsidies te benutten. Door samen te werken met een gekwalificeerde zonnepanelen installateur, kun je genieten van een naadloze installatie-ervaring, terwijl je profiteert van de voordelen van duurzame energie.

Optimaliseer je energiegebruik met een thuisbatterij

Een thuisbatterij, ook wel een thuisaccu genoemd, is een apparaat dat elektrische energie kan opslaan die wordt opgewekt door bijvoorbeeld zonnepanelen. Deze opgeslagen energie kan later worden gebruikt wanneer er behoefte is aan elektriciteit, zoals tijdens de avonduren of op bewolkte dagen wanneer zonnepanelen minder energie produceren. We vertellen je hoe een thuisbatterij over het algemeen werkt: Energieopslag: wanneer jouw zonnepanelen meer energie produceren dan je op dat moment verbruikt, wordt het overschot aan elektriciteit gebruikt om de thuisbatterij op te laden. Energieafgifte: op momenten dat jouw energieverbruik hoger is dan de productie van jouw zonnepanelen, zoals 's avonds, kun je elektriciteit uit de batterij halen om jouw huis van stroom te voorzien. Slim energiebeheer: moderne thuisbatterijen worden vaak geleverd met slimme energiebeheersystemen die het energieverbruik in jouw huis monitoren en regelen. Deze systemen kunnen bijvoorbeeld bepalen wanneer het gunstig is om de batterij op te laden of te ontladen, afhankelijk van factoren zoals de energieprijzen en jouw energieverbruik patronen. Netkoppeling: in veel gevallen blijft jouw huis nog steeds verbonden met het elektriciteitsnet, zelfs als je een thuisbatterij hebt. Dit maakt het mogelijk om energie van het net te gebruiken als jouw batterij leeg is of om overtollige energie terug te leveren aan het net als jouw batterij vol is en je energieverbruik laag is. Een van onze installateurs komt jouw thuisbatterij naadloos integreren met jouw zonnepanelen systeem, waardoor je maximaal kunt profiteren van de voordelen van hernieuwbare energie.

Bij 365zon kies je voor zekerheid

Ontdek je rendement

Benieuwd of zonnepanelen iets voor jou zijn? Doe de geheel vrijblijvende dakscan en kom er binnen 1 minuut achter!