Thuisbatterij

365zon is jouw betrokken partner als het aankomt op batterij oplossingen. We zijn gespecialiseerd in het verduurzamen van woningen en gebouwen door batterijen slim in te zetten, vaak in combinatie met zonnepanelen en/of een dynamische energiecontract. Door onze jarenlange ervaring kunnen we jouw persoonlijke woon en leefcomfort verbeteren. Zo halen we samen met jou het optimale uit de zon.

Minder energie terugleveren, meer besparen

Met een batterij kan je er voor zorgen dat je minder zelf opgewekte zonne-energie teruglevert aan het net. Daarmee ontlast je het netwerk en verbeter je tegelijkertijd je besparing.

De voordelen van een batterij

Afgemeten en passend advies

Onze adviseurs zorgen voor een advies dat is afgestemd op jouw persoonlijke situatie.

BTW teruggave

Het is in veel gevallen mogelijk om de betaalde BTW over de batterij terug te betalen. Dit zorgt ervoor dat je netto investering lager wordt, waardoor je de batterij sneller hebt terugverdiend.

Meer over het terugvragen van de BTW

Uitgebreide inzichten

Meekijken in de prestaties? Dat is mogelijk door middel van een Chargee Dongel. Via de applicatie kun je eenvoudig de productie, opslag, zelfconsumptie, netafname en teruglevering bijhouden. Overzichtelijk en makkelijk. Ook biedt Chargee mogelijkheden op het gebied van notificaties en sturing. Benieuwd naar de mogelijkheden? Lees dan meer over energiemanagement.

Ik wil meer weten over thuisbatterijen!

Wil je meer weten over wat de mogelijkheden zijn van een thuisbatterij? Ga dan het gesprek aan met een van onze adviseurs. Dit kan door een aanvraag te doen, klik hiervoor op onderstaande link:

Doe een aanvraag!

Growatt batterij oplossingen

Een van de oplossingen is de Growatt batterij. Het is een batterij oplossing die gekoppeld wordt aan de Growatt Hybride omvormer. Een esthetisch mooie oplossing en in het aantal modules naar wens uitbreidbaar. De batterij staat op de grond en wordt geplaatst bij de omvormer.

Goodwe batterij oplossingen

De batterij oplossingen van Goodwe bieden diverse mogelijkheden. Er zijn oplossingen die bij de omvormer van de zonnepanelen geplaatst worden, deze worden aan de muur bevestigd. Ook zijn er oplossingen die los op de groepenkast aan te sluiten zijn, deze oplossing staat als het ware los van een eventueel zonnepanelen systeem. 

Enphase batterij oplossingen

Ook Enphase biedt een batterijoplossing die door 356zon geleverd en geïnstalleerd kan worden. De oplossing van Enphase wordt direct geschakeld met de groepenkast, dat geeft enorm veel flexibiliteit in de locatie van de thuisbatterij. Tevens is de oplossing daarmee te combineren met ieder zonnepanelensysteem. 

Hoe werkt een thuisbatterij?

Wek je meer stroom op met zonnepanelen dan je eigenlijk nodig hebt? Dan gaat die extra stroom uit je zonnepanelen eerst naar je thuisbatterij om daar opgeslagen te worden. Als je thuisbatterij helemaal vol is en er geen ruimte meer is om stroom op te slaan gaat die stroom naar het stroomnet. Als je thuisbatterij leeg is en je daar geen stroom meer uit kan halen, dan neem je stroom van het net af. Door te investeren in een thuisbatterij kun je meer van je eigen opgewekte stroom ook écht zelf gebruiken, wel meer dan 60% wat normaal maar 30% is.

Benieuwd naar hoe een thuisbatterij precies werkt en welke aansluit opties er zijn? In ons artikel Hoe werkt een thuisbatterij gaan we dieper in op de aansluitmethodes van een thuisbatterij. 

Wat kan ik met een thuisbatterij?

Het slim inzetten van een thuisbatterij in combinatie met zonnepanelen zorgt ervoor dat de zelfconsumptie van een woning stijgt, en dat geeft voordelen! Het idee is eigenlijk vrij simpel:

Zonnepanelen wekken stroom op wanneer er zon is, dat is doorgaans overdag en met name tussen 10:00 en 15:00, afhankelijk van het seizoen natuurlijk. Doordat het zonnepanelensysteem doorgaans is afgestemd op het jaarverbruik wordt de stroom voor het gehele jaar met name in deze tijdsperiode opgewekt.

Gezien huiseigenaren  in dit tijdsvlak de zelf opgewekte stroom niet allemaal zelf nodig hebben wordt dit teruggeleverd aan het net. Dit zorgt voor veel verkeer op de stroomkabels van de netbeheerder en voor de nodige problemen, ook deze problemen zijn te verhelpen door het inzetten van een thuisbatterij.

Ook zien we dat het stroomverbruik redelijk constant is, met een piek in de ochtend en in de avond. Het resultaat is dat je meer stroom produceert op momenten dat je het niet nodig hebt, en stroom te kort komt wanneer je het wel nodig hebt. Door het inzetten van een thuisbatterij kunnen we dit beter op elkaar afstemmen. Je hoeft dan in de avond niet nieuwe stroom in te kopen, je kan namelijk de eigen geproduceerde middagstroom gebruiken in de avond. Hiermee verhogen we de zelfconsumptie en besparen we kosten.

Meer lezen? Ga dan naar onze pagina over de voordelen van een thuisbatterij. 

Advies gesprek aanvragen? Dat kan, neem dan contact op met onze verkoopafdeling.

Hoe lang blijft de opgeslagen stroom in de thuisbatterij?

Het verschilt per thuisbatterij hoe lang de stroom in de batterij wordt opgeslagen, dit hangt af van hoe groot de thuisbatterij is. Hoe lang stroom opgeslagen kan worden in de batterij is meestal gerelateerd aan de hoeveelheid kWh die de thuisbatterij heeft. Afhankelijk van het verbruik en de grootte van uw thuisbatterij, kan een thuisbatterij de stroom een paar uur tot een paar dagen lang opslaan. Wanneer de batterij leeg is, kan de thuisbatterij weer helemaal gevuld worden met stroom.

Wat kost een thuisbatterij?

Aan een thuisbatterij zitten helaas ook nadelen, zoals kosten en belasting. Dat verschilt natuurlijk wel per thuisbatterij, want ze zijn er in verschillende soorten en maten. De thuisbatterijen gaan van 2 kWh tot 12 kWh energie opslag. De grotere thuisbatterijen zijn vaak geschakelde batterijen, die zorgen voor meer opslagruimte, dat wordt ook wel een modulair systeem genoemd. Een modulair systeem is een systeem wanneer accu’s of batterijen aan elkaar te schakelen zijn voor meer capaciteit. Een standaard thuisbatterij van 6 kWh kost ongeveer €4.500, zonder installatiekosten erbij berekend. In de meeste gevallen komen daar ook nog kosten bij van een losse omvormer, dat is ongeveer €400. Een thuisbatterij kost dus eigenlijk vooral geld, dit komt omdat een thuisbatterij aanschaffen zo duur is. Met de besparing op je stroomrekening door de thuisbatterij haal je de kosten er niet uit.

Overwegingen bij een thuisbatterij

Voor het aanschaffen van een thuisbatterij zijn er verschillende dingen waar je over na moet denken. Er zijn voordelen en ook nadelen aan het hebben van een thuisbatterij, zoals de investering. Hieronder worden de belangrijkste overwegingen toegelicht:

  • Door het gebruiken van een thuisbatterij verdubbel je het verbruik van je eigen stroom uit je zonnepanelen.
  • Het maken van een thuisbatterij kost veel grondstoffen en ook energie, wat niet goed is voor het milieu. Er zijn ook technieken voor groene energie opwekken die een minder grote aantast zijn op het milieu.
  • Als je een elektrische auto laadpaal hebt aan huis, is dit ook een optie om als accu te gebruiken voor de stroom uit je zonnepanelen.
  • Wil je energiekosten besparen? Kijk dan naar de andere opties, want die zijn er genoeg. Een thuisbatterij kost namelijk veel geld.

Thuisbatterij succesverhaal

Klant: Corné uit Eindhoven

Waarom heeft u deelgenomen aan de pilot thuisbatterijen?

De thuisbatterij is geplaatst en werkt. Ik vond het eigenlijk wel leuk om (een beetje) voorop te lopen, vooral daarom heb meegedaan aan de pilot.

Hoe heeft u het advies, de begeleiding en de installatie ervaren rondom de pilot?

Het adviesgesprek was prima, ik was wel het meeste weer vergeten toen de batterij geïnstalleerd moest worden (maar dat was geen ramp). Installatie ging goed. De installateur is nog wel een keer terug geweest, maar de tweede keer was het zo geregeld.

Bekijk ook onze andere oplossingen:

Doe een aanvraag!

*
*
*
*
*