Laadpalen

Het nemen van een laadpaal hoeft niet ingewikkeld te zijn. 365zon begeleidt je door het gehele proces van aankoop tot installatie en nazorg. Onze adviseurs staan dagelijks voor je klaar voor het afstemmen van de juiste laadpaal of wallbox bij jouw woning, auto en wensen. 

Een vlotte installatie

Het installeren van een laadpaal of wallbox hoeft niet lastig te zijn. Het is een opzichzelfstaand systeem en kan dus direct worden aangesloten op de groepenkast. Wij stemmen dit met jou af zodat dit volgens de meest recente elektranormen geïnstalleerd kan worden. En, weet je al waar hij mag komen te staan of hangen?

Super voordelig rijden!

Thuis laden is van nature al erg goedkoop, athans een stuk goedkoper dan langs de snelweg of een bezine auto rijden. Combineer je het met zonnepanelen of dynamische energie van 365zon of -energie dan is het helemaal voordelig. Op deze manier gebruik je de door jouzelf geproduceerde stroom of neem je stroom af wanneer de uurprijzen van het dynamische energie contract erg voordelig zijn. Jouw ideale pakket samenstellen?

Neem dan contact met ons op!

Het kiezen van de juiste paal

Ook helpen we bij het kiezen van de juist laadpaal of wallbox. Er zijn namelijk veel verschillende functionaliteiten en kiezen kan soms lastig zijn. Onze adviseurs zetten de voordelen en de kosten voor je op een rijtje zodat het kiezen van de juiste laadpaal een makkie is.

Laadpalen die 365zon levert

Wat zijn de voordelen van een laadpaal?

Een laadpaal of wallbox aan huis is erg populair, we zien er tegenwoordig veel hangen. Dat is natuurlijk ook vrij logisch want wie wil zijn auto nu niet thuis kunnen opladen. Een van de grote voordelen van elektrisch rijden is natuurlijk dat je niet meer naar de pomp hoeft, als het moet dan kan het wel. Maar het is natuurlijk veel makkelijker om dit thuis te doen.

Het hebben van een laadpaal of wallbox is voornamelijk een groot gemak. Maar een ander belangrijk groot voordeel is dat het ook een stuk voordeliger is, zeker wanneer je het combineert met de zonne-energie van zonnepanelen. Deze wordt namelijk duurzaam door jezelf opgewekt en kost je dus helemaal niks. Geen zonnepanelen? Ook dan is het goedkoper dan langs de snelweg. 

Wat is een load balancing en heb ik het nodig?

Load Balancing letterlijk vertaal wil zeggen het in balans brengen van de druk. In het geval van een laadpaal hebben we het dan over de balans van stroom. Het opladen van een auto vraagt namelijk om veel stroom, daarbij kan het soms de wens zijn om de auto in een korte periode zo snel mogelijk vol te krijgen. Afhankelijk van wat voor laadpaal en aansluiting je hebt kan er enorm veel stroom naar de auto gaan, vaak vraagt een laadsessie snel meer dan de helft van de gemiddelde elektriciteitscapaciteit van je woning. Heb je daarnaast nog andere energievreter in huis aan staan zoals een warmtepomp, inductiekookplaat, jacuzzi, vijverpomp, elektrische oven en meer dan ligt een overbelasting op de loer. In het ergste geval zorgt dit voor een stroomstoring.

Een slimme laadpaal met (Dynamic) Load Balancing houd hier rekening mee. Deze paal meet als het ware de belasting van andere apparatuur op de energiecapaciteit en past het laadvermogen hierop aan. Zo ben je er dus altijd zeker van dat je niet in het donker zit.

Doe een aanvraag!

*
*
*
*
*